Problem setting up wbace

F. Coulier coulier at marseille.inserm.fr
Tue Jan 11 05:04:33 EST 2000


Hi all,

I am trying to set up AceDB, through webace, for people in my lab.

I am experiencing problems setting up the aceserver through inetd. Hope
someone can help me!

Things that work:
Acedb (4_7I) is running OK locally
Following the help file "running the aceserver", I've made a link to
aceserver (rpc.acedb), 
edited /etc/rpc (added a line "acedb     20000114  "), 
as well as /etc/services (added a line "acedb    20000114/tcp") 
and /etc/inetd.conf ("acedb/1 stream rpc/tcp wait user.group
/usr/local/bin/ rpc.acedbd /home/Database/acedb/ 20000114 1200:1200:0") 

I have restarted inetd (kill -HUP PID# ; I also tried a complete reboot)

I can start aceserver by issuing the command: "aceserver
/home/Database/acedb 20000114", and then the aceclient by typing
"aceclient ip_address -port 20000114 -time_out 60"

Things that don't work:
I cannot start the aceserver by starting the aceclient (without starting
the acesever manualyy).
I get the message:
//! cannot establish connection
//! usage: aceclient host [-port number] [-time_out secs] [-access_info]
[-ace_out] [-ace_in] [-f reportfile parameters]  

I'd appreciate clues on how to resolve these problems. I should add that
I am not used to UNIX (I have been running my Linux box for a few months
only), so the solution might be trivial for a UNIX expert; however,
reading inetd man pages did not help me much.

Sincerely,

François

--
**********************************************************
François Coulier,
"Laboratoire d'Oncologie Moléculaire" et "Atelier de 
Bioinformatique et d'Imagerie",
INSERM Unité 119, 27 bd Leï Roure, 13009 Marseille, France 
Tel: 33 (0) 4 91 75 84 11       Fax: 33 (0) 4 91 26 03 64
mél: coulier at marseille.inserm.fr
Site ouaibe: http://olan.marseille.inserm.fr/
**********************************************************





More information about the Acedb mailing list