Subclass problem

Doug Smith dsmith at ucsd.edu
Wed Jan 19 06:03:30 EST 2000


I am having a bizarre problem with Subclasses.

First:
I have 2 subclasses of class ?Sequence:  Dicty_cDB_Seq and Other_Sequence
These are declared in subclasses.wrm as follows:

Class Dicty_cDB_Seq
Visible
Is_a_subclass_of Sequence
Filter Dicty_cDB

Class Other_Sequence
Visible
Is_a_subclass_of Sequence
Filter "NOT Dicty_cDB"

Sequences either have tag Dicty_cDB or not


Second:
I have 3 subclasses of class ?Clone:  YAC_Clone, Dicty_cDB_Clone, Other_Clone
These are declared in subclasses.wrm as follows:

Class YAC_Clone
Visible
Is_a_subclass_of Clone
Filter YAC

Class Dicty_cDB_Clone
Visible
Is_a_subclass_of Clone
Filter Dicty_cDB

Class Other_Clone
Visible
Is_a_subclass_of Clone
Filter "NOT Dicty_cDB, NOT YAC"

Clone items have either tag YAC or tag Dicty_cDB or neither tag


THE PROBLEM:
Initializing a database indexes the Sequence subclasses properly BUT DOES NOT
appear to index the Clone subclasses  !?!

So for Class: Dicty_cDB_Seq , the tags are as follows:

Belongs_to_class   41
Is_a_subclass_of   Sequence
Visibility  Visible
Mask  2
Filter  Dicty_cDB
Index  -----> 24  (these 24 jibe with the ?Sequence class)


BUT FOR Class Dicty_cDB_Clone, the ONLY tags are as follows:

Is_a_subclass_of  Clone
Visibility  Visible
Filter  Dicty_cDB


The effect is that the Clone Subclass objects are not listed in the Main
Keyset
when selected from the Main Window ... they are listed only when Class Clone is
selected ...

The frustrating thing is that I can see no difference between what I am doing
with the Sequence subclasses and the Clone subclasses ...

Thanks very much for any suggestions ...
  -Doug


PS  What I have works fine with MacAce but not with xace ...




---





More information about the Acedb mailing list